Een portal over het Jaar van Verzet met historische bronnen,
musea, lesmateriaal en activiteiten in het land.

Nationaal Holocaust Museum

Omschrijving museum

Het Nationaal Holocaust Museum is in oprichting op een betekenisvolle locatie: de voormalige Hervormde Kweekschool. De Crèche ernaast ving vanaf 1942 kinderen op, van ouders die zich moesten melden in de Hollandsche Schouwburg. Via de kweekschool ontsnapten vele kinderen aan de nazi’s en hun handlangers. Sinds mei 2016 wordt in het museum de geschiedenis van de Holocaust verteld, herinneringen gedeeld en geven authentieke objecten en kunstuitingen betekenis aan het verleden.

Adres

Nationaal Holocaust Museum i.o.
Plantage Middenlaan 27
1018 DB Amsterdam

Telefoon JCK algemeen: 020 5 310 310
Telefoon Sales & Evenementen: 020 5 310 381 (voor boekingen)

Openingstijden

De Hollandsche Schouwburg is iedere dag geopend van 11:00 tot 17:00 uur (de kassa sluit om 16:30 uur).

Extra informatie

De Hollandsche Schouwburg en het Nationaal Holocaust Museum i.o. vormen samen met het Joods Historisch Museum, het JHM Kindermuseum en de Portugese Synagoge het Joods Cultureel Kwartier. Met één ticket kunt u terecht bij alle vijf locaties. Museumkaarthouders krijgen gratis toegang. Indien u alleen de Hollandsche Schouwburg bezoekt hoeft u géén entreebewijs te kopen. In de Hollandsche Schouwburg kun je een vrijwillige bijdrage geven.

www.jck.nl

Met de klas

Zowel voor het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het hoger beroepsonderwijs zijn er educatieve programma’s ontwikkeld. Verder is het mogelijk een rondleiding in het museum en ook een wandeling in de voormalige Amsterdamse jodenbuurt te boeken.

Met de klas naar het JCK